Bitrix24

Özellikler

Bitrix24, Bitrix, Inc. tarafından geliştirilen popüler bir bulut tabanlı işbirliği platformu ve müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) sistemidir. İşletmelerin ve ekiplerin projelerini, iletişimlerini ve müşterilerle olan etkileşimlerini entegre ve verimli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Bitrix24

Geliştirme

Bitriks24’ün mevcut modüllerini faaliyetlerinize özel yapı ve süreçlerle birlikte kullanmanız gerekiyorsa

Bu seçenek, işinizi otomatize etmek için en uygun çözüm olarak Bitrix24 ile yaptığınız çalışmanın detaylı analizi sonucunda ortaya çıkabilir. Sorununuzu analiz etmenize ve karar vermenize yardımcı olacağız.

BITRIX24

Geliştirme Alanları

Lead Dağıtımı

Otomasyonlar

Ürün kataloğu

İlişkileri yönetimi

Görev ve Proje Yönetimi

Gerçek Zamanlı İletişim

Kaynaklarınıza bağlı olarak çeşitli müşterilerinizi belirlediğimiz kullanıcılar veya gruplar arasında otomatik olarak paylaştırılır. Bu süreçler sonucunda kaynaklarınızın ve çalışanlarınızın performansını değerlendirebilir, pazarlama stratejinizi büyük ölçüde şekillendirebilirsiniz.

Sistem elemanlarıyla birlikte çeşitli otomatik işlemler gerçekleştirilebilir; Kaynağa bağlı olarak, otomatik sorumlu atama, görev atama, otomatik belge oluşturma ve çeşitli kayıt işlemlerinden arşivlemeye kadar sistemde ihtiyaç duyduğunuz tüm zaman alan işlemler birkaç saniye içinde gerçekleştirilir.

Bitrix24 ayrıca müşteri ilişkileri ve satış sürecinin önemli bir parçası olan kendi ürün kataloğunu da içermektedir. Ürünler kategorilere ayrılabilir ve sistemde çeşitli ayar seçeneklerinin (vergi oranları, ölçü birimleri, para birimi) yanı sıra alanlar ve nitelikler için özelleştirme seçenekleri bulunabilir. Sistemdeki olası fırsat ve anlaşma nesneleri ile bağlantı kurar ve gerçek satışlara ilişkin daha ayrıntılı bir görünüm sunarlar.

Analiz yapın ve hedef kitleyi segmentlere ayırın.

Kendiniz için görevler oluşturabilir, atayabilir veya devredebilirsiniz.

Anlık mesajlaşma, grup sohbeti ve video konferans.